Оранжерия на село – какво ни е необходимо

Напоследък стана истинска мода да се купуват имоти на село. Всеки мечтае да се сдоие с къща, към която да има един китен двор и гледка към околния пасторален пейзаж. Но защо ще ни е този двор, ако в него няма да можем да отгледаме малко органични плодове и зеленчуци, които поне малко да зарадват семейството, децата и внуците ни?

Предимствата на българското село са много и едно от тях е, че почвите в нашата страна са изключително плодородни. За да се получи добра омашна реколта от избраните плодове и зеленчуци, за нас няма да бъде голяма тежест, тъй като не са нужни много грижи. Какви обаче да кажем за времето, което винаги намира с какво да ни изненада, колкото и да сме подготвени за неговите неочаквани пряви.

Как да си направим оранжерия

Ако навремето хората са полагали доста големи усилия и майсорлък за да създадат и за да си стъкмят една хубава оранжерия в двора, с времето нещата доста са се променили.

Такива оранжерии, за каквито се сещаме от летните ваканции прекарани при баба и дядо на село, днес могат лесно да се намерят и закупят, а цялата тази хамалогия около направата им не е необходима.

От къде да закупим оранжерия за селския двор

В големите магазини и хипермаркети, в които се предлага градинско и дворно оборудване, лесно можем да намерим готови конструкции, с които да изградим една подобна структура в собствения си дом (разгледайте например предложенията на TeMax.bg).

Както можете да видите, всичко необходимо за монтажа е прготвено и пакетирано, а довършителните дейности, които са ваша задача, могат да се опишат като детска игра или като един вид конструктор.

Какво най-често представляват

Обикновено имаме един скелет, който се покрива с различен светлопропусклив материал, който да пуска слънчевата светлина вътре, но да не допуска топлината, която е навлязла, след това да излезе навън.

Това създава топла и влажна среда вътре в самата конструкция, която е идеална за да могат растенията да се развиват лесно и безпроблемно. Това ви гарантира много добра реколта и максимални резултати дори и при оранжерия  малки размери.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе