Търговищко „Поло“ е било част от верижна катастрофа на АМ „Хемус“ край Шумен

Малко след 14:30 часа вчера е приет сигнал за пътнотранспортно произшествия на АМ „Хемус“, близо до бензиностанция Шел край Нови пазар. В посока към Шумен в ускорителната лента един зад друг се движили водач на лек автомобил Мерцедес със софийска регистрация и водач на лек автомобил Ауди, също със софийски номер. Малко преди тях водач на лек автомобил Ситроен с варненска регистрация, също движещ се в ускорителната лента изпреварвал бус. Водачът на мерцедеса ударил ситроена отзад. Мъжът, който бил зад волана на аудито направил опит да избегне удара и се завъртял на пътното платно и идващия зад него лек автомобил Фолксваген „Поло“   с търговищки номер не успял да спре навреме, и се ударил в аудито.

Пострадали няма, настъпили са значителни материални щети по всички автомобили. Водачите са проверени, всички са правоспособни. Тествани са за шофиране след употреба на алкохол, пробите им са отрицателни. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 343 ал. 1 б.“А“ от НК.

При проверка с дръг чек водачът на лек автомобил Ауди, 32-годишен от София е дал положителна на канабис проба. Дал е кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Нови пазар. За извършено престъпление по чл. 343 „Б“ ал. 3 от НК е образувано бързо производство. Автомобилът е иззет като веществено доказателство.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе