Над 1 700 нарушения на скоростните режими са установени за седмица в област Търговище

От 9 до 15 август 2021 г.  в област Търговище, както и в цялата страна,  бе проведена специализирана полицейска операция за контрол на скоростните режими по линия на Европейската мрежа на службите на „Пътна полиция“ – Roadpol.  Аналогични действия  бяха осъществени във всички страни-членки на асоциацията. Основната причина за провеждането на полицейската операция се основаваше на факта, че несъобразената скорост остава основна причина за по-голямата част от пътно-транспортните произшествия. Изготвените анализи показват, че през 2020 г. в България при шофиране с несъобразена скорост са настъпили най-много ПТП с най-много загинали и с най-много ранени в тях граждани.

За  осъществяване на ефективен контрол по пътищата в област Търговище бяха използвани всички налични технически средства – мобилни системи, работещи в и извън полицейските автомобили, както и стационарни такива. Общият брой на констатираните за периода нарушения на максимално допустимата за даден участък по улиците и пътищата в областта ни е  1727. От тях 1254 нарушения са регистрирани в населените места на областта, а 473 – по пътищата между населените места.

От сектор „Пътна полиция“ при областната дирекция съветват водачите на МПС да шофират отговорно предвид големия интензитет на движението и натовареността на основните пътни артерии през летните месеци, да спазват необходимата дистанция, което да им даде възможност за адекватна реакция при неочаквана ситуация, и да съблюдават стриктно обозначената максимално допустима скорост за различните пътни участъци.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе