Предлагат Христо Христов за почетен гражданин на Търговище

Със званието „Почетен гражданин на град Търговище“ да бъде удостоен треньорът на Антоанета Костадинова – Христо Христов. Това предлага в докладна до Общинския съвет кметът д-р Дарин Димитров. Към докладната е приложена и онлайн гражданска петиция, която до момента е подкрепена от близо 250 души.

Предложението на кмета е почетното звание да бъде връчено за приноса на Христов в областта на спорта в община Търговище и за изключителните му заслуги за постигнатите от негови състезатели високи резултати в спортната стрелба.

Христо Маринов Христов е роден в град Търговище. От 1983 г. до момента работи като треньор. Негови състезатели са завоювали редица отличия от европейски и световни спортни форуми. Сред тях са: Таня Станева – участник в Олимпийските игри в Барселона 1992 г.; Радослав Димитров – европейски шампион от 1998 г.; Моника Костова – европейски шампион от 2003 г. и европейски вицешампион от 2005 г.; Антоанета Костадинова – почетен гражданин на Търговище и състезател със завоювани многобройни титли на републиканско, европейско и световно ниво, участник в Олимпийските игри в Лондон 2012 г. и в Рио 2016 г., както и със завоювани сребърен медал и четвърто място от Олимпийските игри в Токио 2020.

Общинските съветници ще разгледат предложението на предстоящото заседание на 26 август.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе