Задържаха двама в Попово и Омуртаг за шофиране след употреба на алкохол, единият бил и без книжка

На 20.08.2021 г. при извършена около 16,50 ч полицейска проверка в с. Врани кон, община Омуртаг, е установено, че неправоспособен 40-годишен водач от същото село управлява по ул. „Камчия“ собствения си лек автомобил „Опел Астра“ с търговищка регистрация след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,82 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“. Взета му е кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Омуртаг на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

На 21.08.2021 г. при извършена около 02,35 ч полицейска проверка в гр. Попово е установено, че правоспособен 28-годишен водач от същия град управлява по ул. „Драва“ лек автомобил „Ягуар“ с белгийска регистрация след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,42 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“. Същият е отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Попово на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

По случаите са образувани бързи полицейски производства по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс съответно по описите на РУ-Омуртаг и на РУ-Попово.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе