16 акта за шумна музика са съставени през юли и август в Търговище

16 акта за шумна музика, нарушаваща обществения ред и спокойствие след 23.00 ч., са съставени от Районното управление на полицията в Търговище от началото на юли до днес, 24 август.

Броят на сигналите, постъпили на тел. 112 за вдигане на шум, е 45 за територията на града и 23 за населените места в общината. В 36 от всички 68 случая обаче проверките на място не са потвърдили жалбите.

Съставени са и 19 предупредителни протокола. Те се отнасят за случаи, в които силна музика е звучала от заведения на границата на 23.00 ч., както и за шум от извършващи се ремонтни дейности в диапазона от 14.00 до 16.00 ч.

Припомняме, че за такива нарушения физическите лица се санкционират с глоба от 100 до 500 лв., а юридическите лица – с имуществена санкция от 500 до 1000 лв. При повторно нарушение глобите са  до 5000 лв.

Информираме гражданите, че Община Търговище не издава разрешения за озвучаване на частни тържества или извършване на строителни и ремонтни дейности в забранените часови диапазони, каквито твърдения се разпространяват в социалните мрежи. Такава възможност не фигурира нито в общинската Наредба за опазване на обществения ред, нито в националното законодателство.

Категорично заявяваме, че през последните 5 години, в които кмет на общината е д-р Дарин Димитров, документи с подобно съдържание не са издавани на заведения, строителни фирми или физически лица.

Апелираме гражданите, при констатиране на нарушения, да не се колебаят и да подават сигнали на тел. 112, за да могат да реагират своевременно и органите на реда, които отговарят за контрола и съставят актовете.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе