Треньорът по спортна стрелба Христо Христов е новият почетен гражданин на Търговище

Треньорът по спортна стрелба Христо Христов е новият почетен гражданин на Търговище. Това решиха с пълно единодушие общинските съветници на заседанието си днес.

Номинацията е за приноса на Христов в областта на спорта в община Търговище и за изключителните му заслуги за постигнатите от негови състезатели високи резултати в спортната стрелба. Под негово наставничество Антоанета Костадинова, която е почетен гражданин на Търговище от 2015 г., завоюва сребърен медал и четвърто място от Олимпийските игри в Токио.

„Всички познаваме Христо, всички познаваме Антоанета. Знаем какъв труд полагат и как не спират да прославят страната и града ни“, заяви кметът д-р Дарин Димитров, който е и вносител на предложението за удостояване с почетното звание. Към докладната на кмета е приложена и онлайн гражданска петиция, подкрепена от близо 250 души.

Христо Маринов Христов е роден в град Търговище. От 1983 г. до момента работи като треньор. Негови състезатели са завоювали редица отличия от европейски и световни спортни форуми. Освен Антоанета Костадинова, сред тях са още: Таня Станева – участник в Олимпийските игри в Барселона 1992 г.; Радослав Димитров – европейски шампион от 1998 г.; Моника Костова – европейски шампион от 2003 г. и европейски вицешампион от 2005 г.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе