Търговище е първата област в „тъмночервената зона“

Област Търговище стана първата област, която официално премина границата от 500 заразени на 100 хиляди. Там вече е „тъмночервена зона”.

Навлизането на област Търговище в „тъмночервената зона” наложи незабавни действия от здравните власти в града. Очаква се одобрение от главния държавен здравен инспектор, за да бъдат забранени мероприятията на открито, посещението на театри и кина. Обяснението за бързото разпространение на заразата в областта било именно това – хората се събирали да празнуват, а поводи не липсвали. Според здравната инспекция има две причини Търговище да светне в тъмночервено – голям брой завърнали се от чужбина и множеството тържества в разгара на лятото.

„Има село, в което за 30 дни са проведени 32 сватби. Едва ли не в селата масите просто не се вдигаха. Всяка вечер бяха салюти и гърмежи“, заяви Мартин Йовов от РЗИ – Търговище.

С бума на заразата, леглата в болницата се запълват бързо. Големият проблем обаче е липсата на лекари.

От областната управа предположиха, че Търговище вече се намира в пика на вълната. Но са оптимисти, че по-строгите мерки ще имат незабавен резултат.

По всяка вероятност в Търговище учебната година няма да започне присъствено за никого.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе