Проведе се работна среща за предварително картиране на социалните услуги през новия програмен период

На 09.09.2021 г. в пресцентъра на Областна администрация – Търговище, под ръководството на зам. областния управител Ивайло Венков, се проведе работна среща относно картирането на социалните услуги в област Търговище. Срещата бе организирана с цел определяне нуждите от ресурси и мерки в сферата, на социалните услуги планирани за новия програмен период /2021-2027 г/.

В срещата взеха участие представители на петте общини в обхвата на област Търговище, директорът на РДСП-Търговище и ръководителите на ДСП в региона.

Бяха представени данни за възможностите, чрез които България би имала достъп до целево финансиране през програмния период, както и за програмите, свързани със строителство и създаване на социални услуги: План за възстановяване и устойчивост; Оперативна програма за развитие на регионите; Програма за развитие на човешките ресурси; Стратегически план за развитие на земеделието и селските райони 2021-2027 г.

По време на срещата бе постигнато пълно съгласие за това в кои населени места и какви нови социални услуги могат да бъдат разкрити на територията на област Търговище.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе