Хванаха двама шофьори в областта зад волана след употреба на канабис

За периода от 8,30 ч. на 8.10.2021 г. до 6,30 ч. на 11.10.2021 г. по пътищата на областта са установени и задържани и двама водачи, управлявали МПС под въздействието на наркотични вещества. Това съобщават от полицията в областта.

При извършена на 10.10.2021 г. около 14 ч. в гр. Търговище полицейска проверка е установено, че правоспособен 22-годишен водач от същия град управлява по бул. „Митрополит Андрей“ лек автомобил „Фолксваген Голф“ – собственост на друг мъж от гр. Търговище.след употреба на наркотичното вещество канабис, установено по надлежния ред – със специализирано техническо средство „Drager Drug Test”. При извършена проверка на водача е установено още, че съшият държи у себе си суха зелена тревиста маса с тегло 0,5 грама, която при извършен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество канабис. Водачът е задържан в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е започнато бързо полицейско производство по чл. 343б, ал. 3 и по чл. 354а от Наказателния кодекс по описа на управлението.

При извършена на 9.10.2021 г. в 21 ч. полицейска проверка в гр. Попово е установено, че 21-годишен водач от същия град управлява по ул. „Дряновска“ лек автомобил „Фолксваген Голф“ с търговищка регистрация- собственост на друг мъж от същия град, след употреба на наркотичното вещество канабис, установено по надлежния ред – със специализирано техническо средство „Drager Drug Test 5000”. Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Попово на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е започнато бързо полицейско производство по чл. 343б, ал. 3 от Наказателния кодекс по описа на управлението.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе