Спипаха 41-годишен мъж с 3.29 промила зад волана из село Обител, автомобилът бил с чужди табели

При извършена на 2.11.2021 г. около 18,05 ч полицейска проверка в с. Обител, община Омуртаг, е установено, че неправоспособен  41-годушен водач от с. Врани кон, община Омуртаг, управлява на кръстовището на улиците „Георги Димитров“ и „Стара планина“ собствения си лек автомобил „Опел Вектра“ с поставени на него регистрационни табели, които са за друго МПС, съобщават от полицията.

При извършената от контролния орган проверка по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, е установено, че водачът управлява лекия автомобил след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 3,29 промила. Взета му е кръвна проба за химическо изследване.

При извършената от полицейския екип проверка е установено още, че горепосоченият автомобил е с прекратена регистрация, а водачът го управлява в едногодишен срок от наложено му административно наказание със заповед за принудителна административна мярка/ПАМ/, издадена по Закона за движение по пътищата.

Водачът е задържан в РУ-Омуртаг на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е образувано  бързо полицейско производство по чл. 343б, ал. 1 и ал. 2 във вр. с ал 1;, чл. 345, ал. 1 и ал. 2 във вр. с ал. 1 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Омуртаг.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе