Задържаха 48-годишен мъж в Попово, подкарал нерегистриран автомобил след употреба на алкохол

В РУ-Попово е задържан водач, управлявал нерегистриран по надлежния ред автомобил след употреба на алкохол, съобщават от полицията.

При извършена на 16.11.2021 г. в 13,45 ч полицейска проверка в с. Славяново, община Попово, е установено, че правоспособен 48-годишен водач от селото управлява по ул. „Арсо Овчаров“ лек автомобил „Опел Астра“, който е със служебно прекратена регистрация по чл. 143, ал. 15 от Закона за движение по пътищата/за нерегистриране на моторното превозно средство от собственика му в изискуемия двумесечен срок от неговото придобиване/.

При извършената проверка по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, е установено, че водачът управлява моторното превозно средство след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,24 промила.

Взета му е кръвна проба за химическо изследване. Същият е задържан в РУ-Попово на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е започнато бързо полицейско производство по чл. 343б, ал. 1 и по чл. 345, ал. 2 от Наказателния кодекс.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе