Започна изграждането на фонтан на централния градски площад в Попово

Стартираха дейностите по изграждането на фонтан на централния градски площад в изпълнение на Инвестиционната програма на Община Попово. Идейният проект е разработен от ДЗЗД „Консорциум Урбан Груп“ гр. София и предвижда създаването на атрактивна зона за отдих и релакс. В дейностите са включени: частична подмяна на настилките; частична промяна на подпорните зидове на зелените площи; подмяна на осветителни тела; изграждане на нови зелени площи; изграждане на водна каскада с фонтан; обособяване на открито място за отдих.

Ще бъдат обособени три зони: за отдих; водни тераси с фонтан и водна каскада. Новопредвидената конфигурация на площадното пространство запазва подходите към обществените сгради в близост. Запазва се и подходът на юг към пешеходен мост над р. Поповска, осигуряващ достъп до южната част на града. От южната страна на фонтана е предвидена зона за отдих и терасовидно разположени места за сядане. В северната част на фонтана е предвидена водна площ с тревни елементи, с възможност за преминаване през композицията. Водната площ ще се влива в южната част на композицията – фонтан, посредством водна каскада с две междинни нива. Парковото обзавеждане ще включва места за сядане, пасарелки за преминаване, ниски осветителни тела и кошчета за отпадъци.

Фирмата-изпълнител на строителните дейности е „Теком Инвест“ гр. Враца, а строителният надзор ще се осъществява от „Ди Ви Консулт БГ“ гр. Шумен. Срокът за изпълнение на дейностите е 365 календарни дни, а стойността на проекта възлиза на близо 700 хиляди лева.

За осигуряване безопасността на населението е предвидена ограда, която загражда строителната площадка. Огражденията няма да бъдат пречка за преминаване през пешеходния мост и използването на детските площадки в близост, както и за достъпа до Административно-информационния център на Община Попово.

Започна изграждането на фонтан на централния градски площад в Попово Стартираха дейностите по изграждането на фонтан…

Posted by Местен Вестник on Monday, November 29, 2021

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе