147 години от рождението на патрона на ПГСС „Никола Пушкаров“ гр. Попово

147 години от рождението на патрона на ПГСС „Никола Пушкаров“ в град Попово.

По този повод директорът на учебното заведение инж. агр. Теменуга Тодорова отправи поздравление към бившите и настоящите ученици в гимназията.

Posted by ПГСС "Никола Пушкаров" on Tuesday, December 14, 2021

Ето какво сподели тя в пълен текст, без редакторска намеса:

Уважаеми ученици, уважаеми колеги, уважаеми родители, на 14 декември се навършват 147 години от рождението на патрона на нашата гимназия- Никола Пушкаров- първият български почвоизследовател и родоначалник на почвознанието в България, както и деец на Вътрешната македоно-одринска революционна организация.

Обичайно отбелязваме патронния си празник с поредица от инициативи. COVID ситуацията постави пред нас много забрани и ограничения. Затова и празникът ни тази година е по-скромен и по-тих, ограничен в рамките на училищната сграда, но достъпен за всички чрез интернет пространството. Това ни напомня колко несигурен и бързо променящ е светът, в който живеем, колко свързани и зависими един от друг сме всички. Днес повече от всякога се учим да бъдем гъвкави, да можем да вземаме решения не само в своя полза, но и в полза на другите, да се справяме в ситуации на кризи.

Скъпи ученици, днес повече от всякога осъзнавате колко много простички неща сте приемали за даденост, като това да ходите на училище, да се срещате с приятелите си, да спортувате или забавлявате в училищния двор. Надявам се, че разбирате колко важна е подкрепата, която получавате ежедневно от учителите си и колко ценно и тяхното присъствие във вашия живот. Благодаря ви за вашата отговорност и креативност, които ви помагат да изпълните успешно поставените задачи.

Скъпи колеги, в настоящата нестандартна образователна ситуация благодаря на всички вас за професионализма и отговорността, за положените усилия да развивате у децата умения, които ще им помогнат да се справят в непозната ситуация и да успяват да намират съмишленици, с които да вървят напред.

Уважаеми родители, благодарна съм за доверието и подкрепата, която получаваме от всички вас, защото училището не е сградата, а общността, която ние- ученици, учители и родители сме. Силата на нашата общност е във взаимната ни подкрепата и успешното партньорство.

Независимо от трудностите и предизвикателствата, пред които е изправено днес училището, действаме с убеждението, че образованието е най-силният инструмент за промяна. Промяна, която е нужна, за да вървим заедно напред.

Честит празник! Бъдете здрави и се пазете! Мечтайте и вярвайте, сбъдвайте мечтите си и създавайте един по- добър свят за всички нас!

инж. агр. Теменуга Тодорова- директор на ПГСС „Н. Пушкаров“ гр. Попово

Уважаеми ученици, уважаеми колеги, уважаеми родители, на 14 декември се навършват 147 години от рождението на патрона…

Posted by ПГСС "Никола Пушкаров" on Tuesday, December 14, 2021

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе