83 деца получиха коледни подаръци в рамките на благотворителната кампания на МВР за подпомагане на децата на загинали и пострадали служители

Една благородна инициатива –  благотворителната кампания на МВР за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР, вече има 18-годишна история. В рамките на тазгодишното й 18-то поред издание бяха подкрепени 83 деца от страната, чиито родители са изгубили живота си при изпълнение на високохуманния си дълг в служба на хората и за гарантиране на тяхната сигурност и спокойствие. Децата, сред които – и 16-годишната Златина Здравкова от Търговище,  получиха по 1000 лв., както и ваучери за пазаруване в магазините на дългогодишните спонсори на благотворителната кампания – „Технополис“, „Практикер“ и „Билла“.

И тъй като въведените във връзка с пандемията ограничения не позволиха децата на рано изгубили живота си  полицейски служители да получат своите подаръци лично от дарителите, Министерството на вътрешните работи организира изпращането на подаръците за тях по местата, където те живеят.

В тази връзка днес в Областната дирекция на МВР се състоя мило малко тържество. На ръководството й гостуваха десетокласничката Златина Здравкова, ученичка във II СУ „Проф. Никола Маринов“ в гр. Търговище, и нейната майка. Те бяха приети от директора на областната дирекция старши комисар Мариан Михайлов и от началника на РУ-Търговище гл. инсп. Светлин Петев, който е работил заедно с напусналия живота на 35-годишна възраст баща на Златина – мл. полицейски инспектор в РУ-Търговище Светослав Здравков. Ст. комисар Михайлов връчи на момичето торби с подаръци от спонсорите на благородната инициатива, и му пожела успех в училище и хубави зимни празници, като не пропусна да го увери, че то винаги може да разчита на съпричастността и съдействието на колегите на баща си. Златина, която мечтае да стане лекар или да се занимава с история, получи и красива празнична торта като подарък от ръководството на областната дирекция.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе