Как драстично да повишим цената на имота си в Търговище (с минимална инвестиция)?

Нормален човешки инстинкт е, винаги да търсим най-добрата оферта за апартамент или къща. И двата полюса в една бизнес транзакция, въпреки очевидната си противопоставеност, се стремят към това. Купувачът – да смъкне цената, а продавачът да я качи. Това важи с пълна сила и за имотния пазар.

Факта е, че дори и в тези неблагоприятни за бизнес пандемични времена имотния пазар на Търговище бележи растеж.

Според агенция по вписванията, при имотните сделки се отчита не само увеличаване на обема спрямо нивата от 2020 година, но и 5 процентно увеличение спрямо предпандемичната 2019.

Отчитайки този факт, все повече собственици в Търговище обявяват своите имоти за продажба, надявайки се да получат по-висока цена по време на този доминиран от продавачите пазар.

По долу сме изредили няколко ефективни метода за значително повишение на пазарната цена с минимална финансова инвестиция.

Като най-ефективни за повишаване на цената са се доказали реновациите – тоест структурни подобрения жилищния имот. Термоизолация, нов покрив, нова кухня – вариантите са много, и скъпи, а лошото е, че има голяма вероятност тази инвестиция да не ви се изплати.

Да, подобни реновации ще ускорят времето за което ще продадете имота си, но няма драстично да повишат вашата печалба, дори напротив.

Статистически възвръщаемостта на подобен род подобрения е около 80 процента.

Как тогава, сигурно вече се питате, можем да качим цената, без да влагаме пари, които после няма да си възвърнем?

В практиката са се наложили серия лесни и най-вече евтини дизайнерски трика, чийто приложение ще ви позволи да максимизирате печалбата си с минимално капиталовложение.

Експертите от сайта за недвижими имоти в Търговище – Реалистимо ще ви  запознаят с най-ефективните методи за повишаване на цената на апартамент или къща с минимална инвестиция.

Обявата и публикуването

Публикуването на обява и рекламирането на имота пред възможно най-много хора е вероятно най-ефективния начин да вземете максимална цена от имота си. Интернет е медията която ще ви гарантира изобилие от оферти и добра продажна цена.

Вие ще искате вашата обява да излиза на по-горни места когато хората търсят онлайн специфично за “имоти Търговище”. Имотна платформа Реалистимо предлага напълно безплатно публикуване на имоти за продажба и наем от частни лица и за това препоръчваме да започнете с въвеждане на вашият имот от тук.

Направете подробна фотосесия на имота, минимум две снимки на всяко помещение.

Напишете кратко, но подробно описание на предлагания имот и публикувайте обявата си в платформата.

Един път публикували обявата си, не забравяйте да я споделите в социалните мрежи. Това драстично повишава кръга от потенциално купувачи и рязко ще повиши шансовете ви за бърза продажба.

Първото впечатление

Подсъзнателното решение за покупка на имот се взема още в първата минута на огледа, тоест потенциални купувач вземат това решение базирано на своите най-първични впечатления от имота.

Логиката подсказва, че първото което те виждат е входната врата. Другите два аспекта, който оказват влияние за образуването на положителни първи впечатления, според проучване проведено сред 1800 потенциални купувачи, са прозорците и подовете.

Базирано на тези три фактора, вашите потенциални купувачи ще формират своето първично впечатление.

Входа към имота

Да започнем от входната врата, несъмнено една чисто нова врата би изиграла идеално своята роля, но ако не желаете да правите подобна инвестиция, просто почистете настоящата. Нова брава и фамилна табелка ще завършат реновирания вид на входната ви врата.

Ако имате възможност да я пребоядисате не се колебайте, имате само един шанс за добро първо впечатление.

Пода е следващ във вашия списък. Ако е паркет, едно качествено изцикляне ще му придаде правилното излъчване.

Подмяната на стария захабен килим с нов е ниско бюджетно, но крайно ефективно решение. Ефективен вариант е поставянето на ламинат, особено ако можете да го наредите сами.

Цената му не е висока, а визуалната промяна на помещението е значителна.

Прозорците заслужават вашето особено внимание – чистите, добре поддържани прозорци показват, че собствениците на имота са ангажирани с неговата поддръжка. Плюс на добре почистените прозорци е, че благодарение на повечето светлина помещенията изглеждат по-просторни.

След като успяхме да създадем положително първо впечатление за имота, е време да се фокусираме върху отделните помещения.

Кухнята

Специалистите на Реалистимо споделят, че кухнята е първото помещение, което клиентите искат да видят. Статистически всичко огледи започват от нея.

Несъмнено най-скъпа за реновиране, за щастие има няколко евтини похвата, с помощта на които, от една страна ще си спестите сериозна финансова инвестиция, а от друга ще постигнете желаното визуално послание.

Стартирайте с подмяна на дръжките на всички шкафове – частите необходими за тази операция са евтини, а ефекта е изключително положителен.

Подменете традиционно висящия във всяка кухня комплект прибори. Изберете такива в неутрални цветове или от неръждаема стомана – отлично средство за придаване на подреденост и стил.

Ако е възможно сменете цялата мивка, ако ли не, поне крановете. Това не само ще придаде модерен вид на кухнята, но и генерално ще промени енергията на помещението.

Ефективен метод за “подмладяване” на захабените кухненски плотове е мебелното фолио.

Не е необходимо да затваряте солидна сума за нови кухненски уреди, можете да постигнете същия ефект и с малка част от тази сума – инвестирайте в нов тостер, микровълнова или блендер. Макар и значително по-евтини от нов хладилник или печка, те ще освежат помещението по подобен начин.

Спалнята

Второто по важност помещение.

Специалистите са единодушни – най-търсената екстра тук е голяма гардеробна, но не всяка спалня има излишни квадрати за подобно начинание. Ако и вие нямате възможност за подобно нововъведение, има ред други промени, които ще постигнат подобен ефект.

Ще се изненадате колко много ще се промени визията на помещението само от една промяна на осветителните тела.

Подмяна на старите чаршафи и завивки с нови също значително ще подобри визията на вашата спалня, а нов килим би бил идеалния завършек на реновациите в тази стая.

Детайлите

Както гласи поговорката дяволът е в детайлите. Не бива да оставяме всички подобрения посочени по-горе да бъдат размити от някоя дребна подробност пропусната от вас в предпродажбения хаос.

Започнете с подмяна на всички електрически ключове и контакти – евтина промяна, с огромен визуален ефект.

Всички стаи трябва да са осветени в идентичен температурен тон, тоест сменете и уеднаквете всички електрически крушки. Това ще вдъхне нота на модерност и поддържаност на имота.

На пръв поглед елементарен трик е поставянето на огледала – това ще продаде усещане за простор на помещенията, допълнителната светлина също е желан ефект.

Целта е помещенията да изглеждат просторни и не претрупани – за целта пренаредете мебелите по начин който да отвори пространството. Изненадващо е, колко тази на пръв поглед малка промяна, ще промени облика на помещението.

Купа с плодове в кухнята, букет цветя във всекидневната и вашия имот е готов да омагьоса всеки влязъл в него.

Изпълнете съветите на специалистите от Реалистимо и продайте имота си бързо и изгодно.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе