Задържаха двама водачи, карали пияни в Търговищко

Двама водачи, управлявали МПС след употреба на алкохол, са установени в община Търговище. Това информират от полицията в областния град.

При извършена на 24.12.2021 г. в 20,35 ч. полицейска проверка в гр. Търговище – на кръстовището на бул. „Трети март“ и ул. „Пирин“, е установено, че 30-годишен правоспособен водач от същия град управлява лек автомобил „Опел Корса“ с търговищка регистрация – собственост на негова съгражданка, след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 2,16 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“.

При извършена на 26.12.2021 г.в 8,26 ч. полицейска проверка в с. Стража, община Търговище, е установено, че правоспособен 41-годишен водач от същото село управлявал по ул. „Аврам Топалов“ собствения си лек автомобил „Рено Меган“ с търговищка регистрация след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,39 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“.

И двамата водачи са отказали кръвна проба за химическо изследване. Задържани са в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал.1, т. 1 от Закона за МВР. По случаите са започнати бързи полицейски производства по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе