Задържаха пиян мъж зад волана, бил без книжка, а автомобилът бил и без регистрация

Неправоспособен водач, управлявал нерегистриран по надлежния ред автомобил след употреба на алкохол, е установен от служители на РУ-Попово, съобщават от полицията.

На 10.01.2022 г. в 22,50 ч е извършена полицейска проверка на път III-202/Г. Абланово-Крепча-Опака-Попово/,  км 59+830, на пътуващ в посока гр. Опака лек автомобил „Опел Астра“ с търговищка регистрация и неустановена собственост, управляван от 34-годишен водач от с. Гагово, община Попово.

При извършената проверка е установено, че водачът е неправоспособен, и че управлява моторното превозно средство след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,21 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“. Взета му е кръвна проба за химическо изследване.

При извършената проверка е констатирано още, че автомобилът е с поставени на него регистрационни табели, издадени за друго МПС, и не е регистриран по съответния надлежен ред

Мъжът е задържан в РУ-Попово на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е започнато бързо полицейско производство по чл. 343б, ал. 1 и по чл. 345 от Наказателния кодекс.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Търговище
Новини Попово
Новини Омуртаг
Новини Омуртаг
Новини - Североизточна България
Върни се горе