Повторно хванаха 27-годишен зад волана без книжка и с чужди табели на МПС

В село в община Омуртаг е установен неправоспособен водач, управлявал в срока на наказанието си по административен ред лек автомобил с табели, издадени за друго МПС, съобщават от полицията.

На 11.01.2022 г. около 13,20 ч е била извършена полицейска проверка в с. Камбурово, община Омуртаг, на лек автомобил „Фолксваген Голф“ с варненска регистрация, управляван по ул. „Палатица“ от 27-годишен неправоспособен водач от същото село. Автомобилът е собственост на жена от гр. Омуртаг.

При извършената проверка е установено, че водачът си служи с регистрационен номер, издаден за друго МПС – лек автомобил „Мерцедес“, собственост на мъж от гр. Провадия. Контролните органи са установили още, че водачът управлява моторното превозно средство в едногодишния срок на наложеното му по административен ред наказание за управление на МПС, без да притежава съответното свидетелство за управление/Издаденото му наказателно постановление е влязло в сила на 16.12.2021 г./

По случая е започнато бързо полицейско производство по чл. 343в, ал. 2  и по чл. 345, ал. 1 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Омуртаг.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе