Иззеха 40 кг тютюн без бандерол при спецакция в Попово

40 кг ситно нарязан тютюн без акцизен бандерол, когато такъв се изисква по закон, са иззети в хода на проведена вчера на територията на РУ-Попово специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с акцизни стоки, съобщават от полицията.

При извършена на 12.01.2022 г. около 17 ч полицейска проверка на път II-51/Бяла-Попово-Дралфа-Лозница/ на лек автомобил „Сузуки Игнис“ със софийска регистрация с водач 49-годишен, мъж и пътник – 51-годишен мъж, и двамата от гр. София, е установено, че същите държат в автомобила 30 кг тютюн без акцизен бандерол. Двамата са задържани в РУ-Попово на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. Тютюнът е иззет но надлежния ред.

При извършена около 19 ч на  същия ден полицейска проверка в  гр. Попово на 57-годишен мъж от същия град е установено, че той държи у дома си 10 кг ситно нарязан тютюн без акцизен бандерол. По случаите са образувани две бързи полицейски производства  по чл. 234 от Наказателния кодекс по описа на управлението.

По време на акцията, в която са участвали служители на РУ-Попово и ОДМВР-Търговище, са проверени 6 търговски обекта, 25 МПС и 36 граждани.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе