Новият областен управител на Разград разреши дългогодишен казус с румънка, живееща в поповско село

Дългогодишен казус с документите на румънка, живееща в село Априлово, община Попово бе разрешен от адвокат Деян Димитров. Димитров вчера бе официално назначен като областен управител на Разград.

Мария заминава да живее в Германия още на 18 години и там се среща с мъжа си – българинът Христо. Раждат им се две деца, които също са без документи. След няколко години се преселват в Априлово. Паспортът й е изтекъл преди години и така Мария Клавдия Чюрар не фигурира никъде и не може нито да си намери работа, нито да получава помощи, споделят bTV в материал от 2012 година.

През годините са правени десетки опит за решение на проблема, докато кметът на селото Миран Стоянов не споделя за случая на своя познат – адв. Деян Димитров, който приема предизвикателството с това трудно международно дело.

На 11 януари Клавдия и Димитров заминават за Румъния, където в рамките на един ден, със съдействието на румънската полиция е издирен един от братята й, след което са предприети нужните действия за възстановяване на документите на жената.

Днес една чудесна новина е тема на разговор на всички Априловчани ,а именно :нашата Румънка,Клавдия най- накрая намери…

Posted by с.Априлово,общ.Попово on Wednesday, January 12, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе