Няколко пожара в комини в областта през почивните дни

За за времето от 8,30 ч на 14.01.2022 г. до 6,30 ч на 17.01.2022 г. екипи на службите ПБЗН в областта са погасили няколко пожара, възникнали в непочистени коминни тела на жилища.

Вследствие на два от тях са нанесени материални щети – при пожар в коминно тяло на апартамент на ул. „Ген. Тотлебен“ в гр. Омуртаг са унищожени няколко фаянсови плочки и е напукана мазилка, а в резултат на пожар в комин на апартамент на ул. „Тунджа“ в същия град огънят е унищожил 66 кв. м гредоред и домакинско имущество /предполагаемата причина за този инцидент е строителна неизправност – пукнатини в коминното тяло в близост до гредореда/.

Без преки материални загуби са погасени пожари в два комина на жилища в гр. Търговище, в комин на къща в с. Разбойна, община Търговище, и в три коминни тела в гр. Омуртаг.

Служители на РСПБЗН-Търговище са реагирали на получен сигнал за паднало вследствие силния вятър дърво на пътя между селата Васил Левски и Ловец в община Търговище. Дървото своевременно е било нарязано и преместено от пътното платно, за да не затруднява преминаването оттам на МПС.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе