Задържаха 52-годишна жена, счупила дрегер при опит за проверка на водач на автомобил

В РУ-Търговище е задържана с полицейска мярка жена – пътник в лек автомобил, която при опит на полицейски служител за извършване на проверка по надлежния ред за евентуално наличие на алкохол в издишания от водача въздух, е увредила съответното техническо средство, съобщават от полицията.

На 19.01.2022 г. в 11,30 ч в гр. Търговище – на кръстовището на улиците „Хаджи Димитър“ и „Цар Симеон“, е бил спрян за проверка от контролните органи лек автомобил „Фолксваген Транспортер“ с великотърновска регистрация, собственост и управляван от 54-годишен водач от с. Беломорци, община Омуртаг.

Возеща се в автомобила 52-годишна жена от същото село е предприела действия, възпрепятстващи изпълнението на служебните задължения на полицейските служители, като е увредила/счупила/ техническото средство алкотест „Дрегер“ за отчитане наличието на алкохол в издишания от водача въздух.

Задържана е в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 216  от Наказателния кодекс/за унищожаване и повреждане/.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе