Откриха тялото на загинал възрастен мъж след пожар в дома му в поповско село

Тялото на загинал възрастен мъж е било открито след пожар в дома му в поповско село, съобщават от полицията.

На 23.01.2022 г. около 23,20 ч в РУ-Попово е получен сигнал за възникнал пожар в пристройка към къща в с. Априлово, община Попово, обитавана от 74-годишен самотноживеещ мъж от селото. Пристигнали на място служители на РСПБЗН-Попово и на РУ-Попово в коридор на около метър от входната й врата са намерили трупа на собственика.

При извършения първоначален оглед следи от насилие по тялото не са установени. Откарано е в МБАЛ-Търговище за аутопсия. В резултат на инцидента е унищожена около 400 кв м разгъната площ от сградата, около 230 кв м покривна конструкция, дрехи, хранителни продукти, домакинско имущество.

Пожарът е погасен от екип служители на РСПБЗН-Попово с един противопожарен автомобил и две водоноски. За гасенето му са използвани около 20 000 л вода. Причините за възникване на инцидента са в процес на изясняване.

По случая е започнато досъдебно производство по чл. 330, ал. 3 от Наказателния кодекс. Разследването се извършва под ръководството на прокурор от Окръжна прокуратура-Търговище.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе