Неспиране на знак „Стоп“ край Попово прати трима в болнница

Трима души са пострадали в пътен инцидент в близост до гр. Попово, за който съобщават от полицията.

На 6.02.2022 г. около 14,10 ч. в община Попово правоспособен 53-годишен водач от гр. Русе, управлявайки в посока гр. Попово – с. Медовина, лек автомобил „Мазда“ с гръцка регистрация – негова собственост, по път III-204 – на кръстовището с път II-51/Лозница-Дралфа-Попово-Бяла/, км 48+404, не е съобразил поведението си с пътен знак „Б2“/“Спри! Пропусни движещите се по пътя с предимство“/. В резултат същият е отнел предимството на движещ се по път II-51 в посока гр. Бяла – гр. Търговище лек автомобил „Сеат Ибиза“ с плевенска регистрация, управляван от 25-годишен правоспособен водач от гр. Варна.

Служители на РСПБЗН-Попово с помощта на специализирана техника са оказали съдействие за извеждане от автомобила на пострадал в индидента гражданин. Вследствие пътно-транспортното произшествие са пострадали трима души, които са настанени за лечение в МБАЛ-Търговище: водачът на лекия автомобил „Мазда“ – с комоцио, возеща се на предна дясна седалка в същия автомобил 50-годишна жена – също с комоцио, а пътуваща на задна седалка 70-годишна жена от с. Сваленик, област Русе – с фрактура на ключица. Няма опасност за живота им.

На водачите на двата автомобила са взети проби за евентуално наличие на алкохол в издишания от тях въздух по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“. Пробите са отрицателни. По случая е започнато досъдебно производство.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе