МВнР съдейства на сънародниците ни, евакуирани след пожара на ферибота в Йонийско море, да се завърнат в България

Снимка: Sky News

МВнР съдейства на българските граждани, евакуирани след пожара на ферибота в Йонийско море, да отпътуват от остров Корфу. Те ще пристигнат тази вечер в Игуменица, откъдето ще заминат с автобус за България. Част от сънародниците ни ще бъдат извозени до Италия, както те сами са пожелали.

Както вече съобщихме, първите 38 български граждани вече заминаха за България, като се очаква те да пристигнат всеки момент в страната.

По информация на българския консул в Солун, който от вчера е на остров Корфу, за да окаже съдействие на място, двамата българи, настанени в болнично заведение, са в добро състояние. Единият вече е напуснал болницата, а другият, който бе интубиран, е стабилизиран и без опасност за живота.

По официална информация, получена от гръцките власти, седем български граждани продължават да са в неизвестност след инцидента. Българското посолство в Атина и генералното ни консулство в Солун са в постоянен контакт с компетентните местни институции, като оказват пълно съдействие.

Българските граждани могат да потърсят актуална информация за своите близки, пътували на ферибота „Юрофери Олимпия“, на следния телефон в Ситуационния център на МВнР: 02 948 3051.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе