Редовно месечно заседание на Общински съвет – Попово

На 24 февруари 2022 г. се проведе двадесет и седмото заседание на Общински съвет – Попово в залата на Дом на Културата „Димо Коларов“. То бе водено от председателя Георги Георгиев, в присъствието на кмета на община Попово – д-р Людмил Веселинов, зам.-кметовете – инж. Милена Божанова, инж. Димитър Петков и Трифон Трифонов и представители на Общинска администрация. Двадесет и девет общински съветници работиха по дневния ред от 11 точки.

С цел предстоящата подготовка, обсъждане и гласуване на Бюджет 2022 г., общинските съветници единодушно взеха решение за изразходване на преходния остатък по делегираните от държавата дейности от Бюджета на Община Попово за 2021 г. С пълно мнозинство бе приета Наредба за условията и реда за упражняване на правата на собственост на Община Попово в публични предприятия и търговски дружества с общинско участие в капитала и за участието на Общината в граждански дружества, в сдружения с нестопанска цел и сключването на договори за съвместна дейност. В хода на заседанието общинските съветници дадоха съгласието си за допълване на Програмата за управление и разпореждане с имоти – Общинска собственост (земеделска земя) за 2022 г. и одобряване на оценки за продажбата им чрез публичен търг, както и на тази за управление и разпореждане с имоти – Общинска собственост в община Попово през 2022 г. и одобряване на оценки за учредяване право на строеж и продажба на недвижим имот. Общински съвет – Попово одобри решение за откриване на процедура за концесия за услуги на Плувен басейн в гр. Попово.

С 29 гласа „За“ бе одобрен Подробен устройствен план – Парцеларен план за изместване трасето на водопровод, преминаващ през поземлен имот – собственост на „Ойропак“ ЕООД, и бе даден отказ за издаване на разрешение за изработване на проект за Подробен устройствен план – План за застрояване с цел промяна на предназначението на земеделска земя за „производствени дейности“ в землището на с. Светлен. След направени разисквания общинските съветници одобриха Договор за управление на горски територии – Общинска собственост. След взетото решение Община Попово следва да сключи нов договор, с който да възложи управлението на общинските горски територии на ДЛС „Черни Лом“ – гр. Попово.

На заседанието бе одобрено учредяването на безвъзмездно право на ползване на МБАЛ-Попово върху вещи – частна Общинска собственост, получени като дарение под формата на медицинско оборудване. Единодушно общинските съветници подкрепиха и плана за действие на Община Попово за периода 2021-2023 г., в изпълнение на Областната стратегия за равенство, приобщаване и участие на ромите в област Търговище за периода 2021-2030 г.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе