Месечно заседание на кметовете и кметските наместници от община Попово

На 4 март в залата на Дом на културата се проведе заседание между кметовете и кметските наместници в община Попово и ръководството на Общината – кмета д-р Людмил Веселинов, секретаря – Христо Белчев, зам.-кметовете и експерти от администрацията.

В началото на срещата директорът на Исторически музей – Попово – Владимир Иванов, насочи вниманието на кметовете и кметските наместници към мерките, които трябва да предприемат за опазване на недвижимото културно наследство, в частност – могилите, които се намират на територията на населените места, поради продължаващите набези на иманярите и при констатиране на посегателства да бъдат уведомявани отговорните институции.

Експертът по екология в Общинска администрация запозна кметовете и кметските наместници с графиците за сметосъбиране, с новоиздадената заповед за забрана продажбата на застрашени, защитени и под специален режим диворастящи растения и апелира за почистване на нерегламентираните замърсявания в населените места и предоставянето на актуална информация за броя негодни за употреба контейнери.

Експертът по инфраструктура и благоустрояване запозна присъстващите с новите изисквания за съвместна работа между общинската структура и ЕРП – Север, като в този ред дружеството трябва да бъде уведомявано за посещенията по насели места при отстраняване на аварии. Той се обърна към кметовете и кметските наместници с изискването да следят за състоянието на ел. инсталацията в сградите – общинска собственост, за да могат да се вземат своевременни мерки за предотвратяване на пожар или отстраняване на аварии.

Експертът „Човешки ресурси“ към Община Попово информира присъстващите за програмата за младежка заетост на лица до 29 години и възможностите, които тя предоставя.

Срещата завърши с дискутиране на ситуацията, възникнала около войната между Русия и Украйна и подкрепата на засегнатите от нея. Представена бе работата на сформирания Кризисен щаб за предоставяне на жилища, които са пригодени за живеене, транспорт от българската граница до община Попово и друга доброволческа дейност. Кметовете и кметските наместници бяха запознати и с обявената кампания на БЧК за набиране на материални дарения.

Месечно заседание на кметовете и кметските наместници от община Попово На 4 март в залата на Дом на културата се…

Posted by Община Попово on Friday, March 4, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе