Община Попово с информация относно кандидатстването за местния фонд, подпомагащ двойки с репродуктивни проблеми

Във връзка с чл.13 от Правилника за финансово подпомагане на брачни и извънбрачни двойки с репродуктивни проблеми на територията на община Попово и дадената възможност за финансово подпомагане, община Попово съобщава на заинтересованите лица, че в срок до 31.03.2022 г. включително могат да подават в деловодството на Община Попово с адрес ул. „Ал. Стамболийски“ №1, северен вход, необходимите документи за кандидатстване за финансово подпомагане, а именно:

Заявление по ОБРАЗЕЦ – Приложение №1 от Правилника и се придружава от:

• Копие на лична карта, заверено от заявителя с гриф „вярно с оригинала”.
• Декларация, удостоверяваща липсата на кръвно родство по права линия и по съребрена линия до четвърта степен включително между кандидатстващото лице и съпруг/съпруга/партньор по образец Приложение № 2 от Правилника.
• Декларация от кандидатстващото лице, че не е поставен/а под запрещение по образец Приложение № 3 от Правилника.
• Декларация от съпруг/съпруга/партньора/ на кандидатстващото лице, че не е поставен/а под запрещение, по образец Приложение № 4 от Правилника.
• Декларация образец №5 от Правилника.
• При семейните двойки с копие от удостоверение за сключен граждански брак.
• Удостоверения за доказване липсата на задължения от НАП, НОИ и община Попово.
• Свидетелство за съдимост.
• Медицинска документация по позиции, както следва:

1. Документ, удостоверяващ одобрението от Националния финансиращ орган (НЗОК/МЗ) за финансиране на асистирана репродукция (за изследвания, които са рутинно необходими при подготовка за асистирана репродукция и не се поемат от НЗОК/МЗ).

2. Медицинска документация и експертно становище, доказващи необходимост от извършване на процедури по асистирана репродукция, които не се финансират от НЗОК/МЗ.

Условията за одобряване за подпомагане можете да видите в Правилника за финансово подпомагане на брачни и извънбрачни двойки с репродуктивни проблеми на територията на община Попово на http://www.popovo.bg/bg/obstina/novini-menu/2571-fpdrp-2022.html

Община Попово с информация относно кандидатстването за местния фонд, подпомагащ двойки с репродуктивни проблемиВъв…

Posted by Община Попово on Thursday, March 3, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе