Стопански постройки горяха в Ковачевец и Кестеново

Екип служители на РСПБЗН-Попово са реагирали на получен сигнал за възникнал пожар в покрив на стопанска постройка в с. Ковачевец, община Попово.

В резултат на пожара са унищожени около 5 кв м покривна конструкция и около 16 кв м  каратаван. Вероятната причина за възникване на инцидента е небрежност при боравене с открит огън – собственикът на имота е запалил огън в стопанската постройка, след което го е оставил без надзор. Сградата е спасена от огъня.

Благодарение на бързата професионална реакция на техни колеги от РСПБЗН-Омуртаг от огъня е спасена постройка и около 20 животни/птици и зайци/ в частен имот в с. Кестеново, община Омуртаг. Пожарът е възникнал в покрива на постройката, като вероятната причина за инцидента е спукано коминно тяло на къщата.

В резултат са унищожени около 60 кв м покривна конструкция, бяла техника, мебели, и около 55 кв м разгъната площ от сградата.

За периода 2-3 март са погасени без преки материални загуби още два пожара в коминни тела на жилища в гр. Търговище – на ул. „Хр. Ботев“ и в кв.“Запад“ на града.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе