За 4 дни в областта са установени трима водачи, шофирали след употреба на алкохол, и един – под въздействието на наркотици

От  17 до 20 март 2022 г. в област Търговище, както и на територията на цялата страна, бе проведена специализирана полицейска операция по линия на безопасността на движението по пътищата. Основен акцент в превантивната акция бяха засилените проверки с цел недопускане на управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол, наркотични вещества и/или техните аналози, както и шофиране от неправоспособни водачи. Екипите на „Пътна“ и „Охранителна“ полиция  следяха и за нарушения, свързани с неправилно изпреварване и неправомерно навлизане в лентата за насрещно движение.

В хода на специализираната превантивна акция контролните органи в област Търговище са проверили 826 МПС и 917 граждани. За четиридневния период на акцията по пътищата в областта са установени трима водачи на МПС, управляващи с концентрация на алкохол в издишания от тях въздух над 1,2 промила – престъпление по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс. Най-високата концентрация на алкохол, установена с алкотест „Дрегер“, е 1,84 промила. И тримата водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол, са установени в гр. Търговище. По случаите са започнати бързи полицейски производства по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс. По време на операцията за пътна безопасност в гр. Попово е установен водач, управлявал МПС под въздействието на два вида наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин. По случая е образувано бързо полицейско производство по чл. 343б, ал. 3 от Наказателния кодекс.

В хода на осъществяваните проверки полицейските служители са установили по пътищата на областта 31 случая на неправилно изпреварване на МПС, 24 случая – на неправилно движение на МПС по пътното платно, и 12 случая – на неосигурено предимство на МПС.

За констатираните в хода на акцията нарушения контролните органи са съставили 41 акта за установяване на административно нарушение, и са наложили 296 глоби по фиш по Закона за движение по пътищата.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе