ПГТЛП – Попово отбеляза 60-годишен юбилей и откри училищния си STEM – център

Днес, 25.03.2022 г., се проведе официалното откриване на STEM – центъра в Професионалната гимназия по техника и лека промишленост в Попово. Гости бяха началникът на РУО – Търговище г-жа Елка Станчева, експерти от управлението, директорът на Дирекция „Хуманитарни дейности“ в Община Попово и др.

„STEM центърът е наистина впечатляващ, защото целият втори етаж е коренно променен. Отваряйки вратата на всеки един кабинет или лаборатория, се озоваваш в класна стая, която е разчупила изцяло стереотипите… Наистина, това което постигнахте през последните години, е пример за ефективен мениджмънт на училището!“, заяви по време на откриването г-жа Станчева и поздрави директора на училището г-жа Каролина Христова-Маркова и целия екип от учители за постигнатото.

Центърът за дигитални създатели ETech&Art е изграден по Национална програма „Изграждане на училищна STEM среда“. Целият втори етаж на училището е преструктуриран,  а 6 учебни кабинета са трансформирани. Въведен е и нов учебен предмет с разработване на учебно съдържание: Роботика и сензорни системи.

По време на откриването на центъра учениците демонстрираха придобитите в часовете умения за създаване на свои проекти, чрез използване на внедрените в кабинетите технологии – създаване на фирмен сайт, управление на роботизирани системи, сензорни и др.

„Днес Вие ни давате не един, а цели два повода да се гордеем с всички Вас – 60-годишният юбилей на училището и откриването на новия STEM център в него. И ако първият повод е доказателство затова, че се грижите да съхранявате традициите, то вторият доказва, че в същото време сте изключително смели и отворени за промяна в името на бъдещето на децата ни“. С тези думи началникът на РУО поздрави директора, учителите и гостите на празника на ПГТЛП – Попово. Тържеството се проведе в Дома на културата „Димо Коларов“, където възпитаниците на училището пяха, танцуваха, смяха се и дефилираха с красивите тоалети, изработени в часовете по професионална подготовка.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе