339 скоростни нарушения за 24 часа в Търговищко

В рамките на специализирана полицейска операция за контрол на скоростните режими на територията на област Търговище от 00,00 ч на 23.03.2022 г. до 23,59 ч на 24.03.2022 г. бе проведен 24-часов маратон на скоростта, като в хода му пътните полицаи са използвали всички налични технически средства за контрол на скоростта.

Установените за това денонощие случаи на управление на МПС със скорост, превишаваща максимално допустимата за даден пътен участък, са 339. Констатирани са както извън населените места в областта – по пътищата от републиканската и общинска пътна мрежа, така и в населените места. Най-много от тях – 222, са установени със стационарно преносим уред за контрол на скоростта(лазерна камера на тринога).

Други 88 нарушения на скоростните режими са констатирани с монтираните в служебните полицейски автомобили мобилни камери, а 29 – със стационарна камера.

Полицейската операция по пътна безопасност, която се провежда паралелно във всички страни – членки на Европейската мрежа на службите на „Пътна полиция“ – „Roadpol“, ще продължи до 27 март 2022 г. включително.

Основна причина за включването й два пъти годишно в календара на горепосочената организация е фактът, че несъобразената скорост остава основна причина за по-голямата част от пътно-транспортните произшествия на европейския континент.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе