Детският отдел на библиотеката се огласи от звънките звуци на песни и стихчета на първокласници

На 25 март „Детски отдел“ се огласи от звънките звуци на песни и стихчета, които представиха децата от 1″б“ клас на Първо основно училище „Хр. Ботев“. Повод за празнуването бе преминаването на първолаците от буквара към читанката, оформен в ефирното и много силно емоционално заредено тържество „Празник на грамотността“.

Мероприятието бе организирано от старши учител начален етап на основното образование г-жа Румяна Колева – класен ръководител на 1″б“клас и помощник-учител г-жа Милка Василева. Гости на тържеството бяха ръководството на училището в лицето на директора г-н Димитър Алексиев и зам. директорите г-н Румен Куюмджиев и г-жа Наталия Жечева. Поканени бяха и други гости – част от настоятелството на училищната институция и родители на учениците.

Сред всички чудесно репетирани и великолепно представени песнички и стихотворения, които разчувстваха както гостите, така и нашите колеги, станахме свидетели и на занимателни игри с обучителен характер, които представиха и напредъка на децата в хода на тяхното образование.

Сред подаръците, с които учениците си тръгнаха имаше грамоти, книжки и традиционният наш жест за насърчаване на четенето под формата на безплатни читателски карти за една година на всички, които още нямат такава, книгоразделители и Молба на книгата с полезни съвети за малките читатели.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе