Мина редовното месечно заседание на Общински съвет – Попово

На 31 март се проведе двадесет и осмото заседание на Общински съвет – Попово в залата на Дом на културата „Димо Коларов“. То бе водено от председателя Георги Георгиев, в присъствието на кмета на община Попово – д-р Людмил Веселинов, зам.-кметовете – инж. Милена Божанова, инж. Димитър Петков и Трифон Трифонов и представители на Общинска администрация.

Двадесет и осем общински съветници работиха по дневния ред от 14 точки. Първа точка от дневния ред бе относно одобрение на бюджетната прогноза за периода 2023-2025 г., което бе дадено с пълно мнозинство. Единодушно общинските съветници приеха наредбата за реда и условията за поставяне на преместваеми обекти на територията на община Попово, както и Наредбата за изменение на Наредба за изменение на Наредбата на Общински съвет – Попово за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги.

В хода на заседанието бе дадено съгласие за допълване на Програмата за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост (земеделска земя) за 2022 г. и одобряване на оценки за продажбата им чрез публичен търг; за допълване на Програмата за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост за 2022 г.; за допълване на Програмата за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост в община Попово за 2022 г. и одобряване на оценки за продажба на недвижими имоти, като бяха одобрени и оценките за продажба на земеделска земя чрез публичен търг. Общинските съветници гласуваха приемането на списък на общинския жилищен фонд за 2022 г. на общински жилища по групи според тяхното предназначение и дадоха съгласие за продажба на общински жилища. При обсъждането на точката стана ясно, че вече е осигурено жилище в град Попово за настаняване на жертви на домашно насилие. Общински съвет – Попово прие промяна в структурата и числеността на звена, дейности и мероприятия към Общинска администрация – Попово.

С взетото решение се разкриват 10 работни места за периода 1 април – 30 ноември 2022 г. в Общинско предприятие „Социално предприятие за озеленяване и благоустройство“. По време на заседанието бе приет Годишният отчет за изпълнение на програмата за управление на дейностите с отпадъците в община Попово за 2021 г. С пълно мнозинство бе приет Годишен план на дейностите за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в община Попово за 2022 г. и бе одобрена Общинска програма за закрила на детето за 2022 г.

В края на сесията трябваше да се направи избор на нов член на временната комисия по конкретен повод – изготвяне на нов Правилник за организацията и дейността на Общински съвет, неговите комисии и взаимодействието му с Общинската администрация, като за такъв бе определен общинският съветник от групата на ПП „ГЕРБ“ – Димитър Тодоров.

Редовно месечно заседание на Общински съвет – Попово На 31 март се проведе двадесет и осмото заседание на Общински…

Posted by Община Попово on Thursday, March 31, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе