Първо СУ „Свети Седмочисленици“ с национален шампион в състезанието по английски език Кangaroo Global Linguistics 2022

Седмокласникът от Първо СУ „Свети Седмочисленици“ Божидар Мирославов Александров се представи блестящо в проведения на 19 април 2022 г., в гр. Гоце Делчев, национален кръг на състезанието по английски език Кangaroo Global Linguistics 2022 и завоюва титлата национален шампион със 118,5 от максималните 120 точки във възрастовата категория А2. Постижението на Божидар е изключително, тъй като състезанието на Асоциацията на Кеймбридж училищата е най-престижното в България, а резултатът на седмокласника е само на половин точка от първия в класацията и на точка и половина от максимално възможния резултат.

Останалите участници от Първо СУ „Свети Седмочисленици“ също се представиха достойно. В категория Pre-А1 Едиз-Джан Селимов спечели 91 точки, в категория А1 Ерен Фикрет – 85 точки, в категория А2 Славен Великов заслужи похвално отличие с 114,5 точки, в категория A1 Senior Михаела Варчева – 87,5 точки, в категория В1 Ивайла Груйкина – 80 т. и в категория B2 Корай Ахмед и Алпай Хасан с по 77,5 точки.

Учениците са подготвени от преподавателите Милена Димитрова, Светла Йорданова, Севда Михайлова, Десислава Димова и Мария Атанасова.

Поздравления за постигнатите резултати и пожелания за още много успешни изяви и спечелени награди в областта на езиковите умения и компетентности!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе