Редовно месечно заседание на Общински съвет – Попово

На 21 април в пленарната зала на ОбС – Попово се проведе 29-ото редовно месечно заседание на Общински съвет – Попово. То бе открито и водено от председателя Георги Георгиев, в присъствието на кмета на община Попово – д-р Людмил Веселинов, зам.-кметовете инж. Милена Божанова, инж. Димитър Петков и Трифон Трифонов и служители на Общинска администрация. Двадесет и девет общински съветници работиха по дневния ред от 9 точки, като по първата от тях те единодушно одобриха проекта за Бюджета на Община Попово за 2022 година.

В хода на заседанието с пълно мнозинство бе приета Наредба за изменение на Наредба на Общински съвет-Попово за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги. С 26 гласа „за” бе приета годишната програма за развитие на читалищната дейност в община Попово за 2022 г. Общинските съветници дадоха единодушно съгласието си по следващите две точки, като взеха решение да приемат предложението за включване на ОУ „Христо Ботев” с. Ломци към списъка на защитените училища, приет с Решение №832 на Министерския съвет от 1 декември 2021 г. и одобриха извършените разходи за командировки на кмета на общината за периода 1 януари – 31 март 2022 г.

След направени коментари по възникналата дискусия по темата, с пълно мнозинство общинските съветници одобриха Годишния доклад за наблюдение на изпълнението на План за интегрирано развитие на община Попово 2021-2027 г. за 2021 година. На заседанието бе гласувано определянето на площи за специализирана фуражна база върху общински земи и гори в горските територии на община Попово и отдаването под наем на земи (дивечови ниви) – общинска собственост, за специализирана фуражна база на ТП ДЛС „Черни Лом” – гр. Попово.

По последната точка от дневния ред отношение взе кметът на община Попово – д-р Людмил Веселинов. Той се обърна към общинските съветници с молбата на следващото им редовно заседание, което ще се състои в края на месец май, да подадат предложения за почетни граждани на Попово, които ще бъдат гласувани на тържествената сесия на празника на града – 10 юни. В края на заседанието председателят на Общински съвет-Попово – Георги Георгиев, пожела на всички присъстващи в залата да бъдат здрави и да прекарат светли и щастливи предстоящи Великденски празници.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе