Среща на „Детски отдел“ на търговищката библиотека с първокласници от Второ СУ „Проф. Н. Маринов“

На 20 април от „Детски отдел“ посетиха децата от 1. б клас с ръководители г-жа Дияна Стоянова и г-жа Кристина Димитрова от Второ СУ „Проф. Н. Маринов“.

Срещата беше по повод светлите великденски празници. Домакините с любопитство научиха за традициите и обичаите, които съпровождат празниците, както и разликата в празнуването им в отделните региони на страната. Научиха повече и за отминалите вече празници Цветница и Лазаровден и начините, по които се отбелязват. В дискусията се включиха и децата, отговаряйки на въпроси и гатанки, свързани с празниците. Понеже боядисването на яйца е любимо занимание на всички малчугани, в разговора станаха ясно и различните техники на обагряне и ошарване на яйцата. За завършек децата слушаха поучителна приказка в рими.

В края на срещата първокласниците получиха по едно късметче, стръкче здравец и шоколадова бонбони във формата на великденско яйце, както и рисунки за оцветяване, които да вземат със себе си. Всички деца получиха и безплатна читателска карта и подаръците, които традиционно предоставят на най-малките читатели.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе