V-та Регионална панорама на професионалното образование

На 13.05.2022 г. от 10.00 ч. стартира петото издание на Регионална панорама на професионалното образование, организирана от РУО – Търговище. Целта е популяризиране на утвърдените в държавния план – прием професии и максимално улесняване избора на учениците, завършващи VII клас. Общо 953-ма са учениците, които тази година завършват основно образование.

Традиционно панорамата се провежда през месец май непосредствено преди изпитите от Национално външно оценяване. През 2020 г. и 2021 г. предвид епидемиологичната обстановка в страната тя се проведе във виртуална среда. През тази година РУО-Търговище организира панорамата отново присъствено и в нея ще се включат всички 8 професионални гимназии от област Търговище и 1 обединено училище.

По програма екипи от учители и ученици от съответните професионални гимназии ще представят училището си чрез демонстрации и ще запознаят бъдещите осмокласници със спецификата на обучението, което се предлага. За целта училищните екипи ще бъдат разположени на отделни щандове на ул. „Васил Левски“ до Първо ОУ „Христо Ботев“ гр. Търговище, където кандидат-гимназистите ще получат актуална информация за възможностите за реализация по съответните професии. В програмата са включени още модно ревю, изложение на земеделска техника и картинг демонстрация.

V-та Регионална панорама на професионалното образование е включена в официалната програма на 243-ти Традиционен пролетен панаир „Изложение Търговище“, организиран от Община Търговище.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе