Европейска нощ на музеите в Попово

На 13 май, петък, ще се проведе Европейска нощ на музеите в Попово.

В 17:00 ч. ще бъде представянето на книгата „История на храмовете в Русенска епархия. Част 2: Разградска, Поповска и Тутраканска духовни околии“ с автор Архимандрит д-р Виктор Мутафов в конферентната зала на Исторически музей – Попово.

Час по-късно е откриването на изложбите „Археология по време на пандемия“ и „Магия от багри“ в зали №1,2,3 на галерия „Кирил Майски“, подготвени от Симеон Станчев и Десислава Колева.

В периода от 19:00 до 24:00 ч., Исторически музей – Попово със съдействието на Драматичен театър „Сава Огнянов“ – Русе представят „Експозицията оживява“. Участие ще вземат персонажите на кметът на града, началникът на гарата, офицер, даскалица, ученик, зъболекар, шикозни дами и галантни кавалери на чаша бяло вино и в добро настроение. За желаещите ще има и „ретро фото“ кът.

За най-малките гости на музея Деница Вълчева е подготвила ателие „Сръчни ръчички“ от 19:00 до 21:30 ч. Малчуганите ще могат да декорират народни облекла, да засаждат традиционни билки и още куп изненади.

От 19:30 до 20:30 всеки посетител на музея ще има възможност да се включи в играта „Търсене на музейни съкровища“, която ще бъде със специални награди за всеки участник.

Коко Фоко ще предложи „Фокуси и илюзии“ за малки и големи.

В нощта на музеите се очаква и специален гост – актрисата Гергана Стоянова.

Posted by Исторически музей ПОПОВО on Tuesday, May 10, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе