Ученици от ПГСС „Никола Пушкаров” гостуваха в Община Попово

На 11 май ученици от ПГСС „Никола Пушкаров” гостуваха в Общинска администрация – Попово по повод Деня на самоуправлението. Заедно със зам.-директора на учебното заведение – Нели Цонева, те бяха посрещнати от кмета на община Попово – д-р Людмил Веселинов, който ги приветства в своя кабинет и ги запозна накратко с основните дейности, които извършва Администрацията.

Учениците изслушаха с интерес информацията относно ежедневните задължения, съпътстващи работата на един кмет и заемания от него отговорен пост, а в последствие ролите се размениха и на кметския стол за кратко застана единадесетокласникът Диян. Той имаше възможността, макар и неофициално, да „вземе” някои важни решения като градоначалник, свързани с финансово подпомагане на различни инициативи и идеи на училището. След като приключи посещението им при кмета – д-р Людмил Веселинов, учениците бяха посрещнати и от секретаря на община Попово – Христо Белчев, който от своя страна ги запозна със структурата на Общинската администрация.

По време на срещата помежду им той „отстъпи” за кратко мястото си, което бе заето от единадесетокласничката Виржиния. В ролята си на секретар тя обсъди най-сериозните проблеми в селата от общината заедно със своите съученици – Диян и десетокласничката Десислава, които за целта изпълняваха задълженията на кметове на населените места.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Върни се горе