Поетът Георги Атанасов представи новата си книга „70 стихотворения“ в Регионална библиотека „Петър Стъпов“

По повод 70-годишният си юбилей, на 17 май поетът Георги Атанасов представи новата си книга „70 стихотворения“ в Регионална библиотека „Петър Стъпов“.

Присъстващите се насладиха на сладкодумието на автора, който разказа завладяващи лични спомени и истории, вдъхновили творчеството му. В книгата „70 стихотворения“ поетът е подбрал произведения, писани през последните 40 години и включени в 10 предишни поетични книги от общо 14 издадени от автора. Първата „Думи за из път“ е от далечната 1983 г., а последните стихотворения в сборника са от „Отвъд пътя“, издадена през 2021 г.

В хода на нашата среща поздрав с авторско стихотворение за юбилея си поета получи от ученика Никола Киров, млад търговищки талант и вече носител на национални и международни награди за изящното си слово.

В премиерата специално участие взе г-жа Неда Антонова, която представи творчеството и личността на автора. С неподражаемата си харизматичност, тя представи творбите на г-н Атанасов с чувствителността и размаха на творец от висока величина.

След като г-н Георги Атанасов раздаде автографи на почитателите си, срещата ни завърши с разговор за бъдещите му планове и проекти.

Информация за автора:

Роден е в Лом, живее в София, но от повече от 10 години всяко лято е в красивото село Стража в къща със 100-годишна история в подножието на Преславската планина. Всяка новоиздадена негова книга той представя както в София, Пловдив, в родния Лом, Видин, Плевен, така и в близките до сърцето му Търговище, Разград, Велики Преслав и Шумен.

Автор е на 14 книги (поезия, проза и стихове за деца), на текстове на детски песни, отличени на Международния конкурс във Варна заедно с композитора Илко Илиев от Габрово и е носител на национални награди за поезия. Член е на Съюза на българските писатели и е член на борда и секретар на Лигата на българските писатели в САЩ и по света.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе