Спипаха два магазина в Попово с менте дрехи

Облекла с логото на известни търговски марки, предлагани за продажба без съгласието на притежателя на изключителното право, са установени в два търговски обекта в гр. Попово в хода на проведена на територията на града специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления против интелектуалната собственост.

При извършена проверка в магазин в града за продажба на дребно на облекла – собственост на 46-годишна жена, е установено, че в него се предлагат за продажба спортни артикули/анцузи/ с лого и емблеми на две защитени от Закона за марките и географските означения търговски марки, без съгласието за това на притежателя на изключителното право.

При извършена полицейска проверка в друг магазин в същия град също за продажба на облекла на дребно – собственост на 47-годишна жена от с. Кардам, община Попово, е установено, че в обекта се предлагат спортни артикули /шорти/ с лого и емблеми на защитени от Закона за марките и географските означения две търговски марки, без съгласието на притежателя на изключителното право или на негов представител.

Артикулите – около на 40 брой, са иззети по надлежния ред. В РУ-Попово се извършват проверки по случаите по чл. 172б от Наказателния кодекс.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе