Спипаха 7 пияни зад волана по време на баловете в Търговищко

От 21.05.2022 г. до края на м. май т. г. на територията на област Търговище бе проведена специализирана полицейска операция за осигуряване на пътната безопасност, акцент в която бе превенцията на евентуални пътни инциденти при превоза на празнуващи абитуриенти или придружаващи ги автомобили. Осъществявана бе активна контролна дейност и за управление на МПС след употреба на алкохол или на наркотични вещества, което традиционно е сред основните предпоставки за пътно-транспортни произшествия. В хода на превантивната акция екипи на сектор“Пътна полиция“ в областната дирекция и на „Охранителна полиция“ в трите районни управления в състава й  са проверили 1804 МПС и 1986 граждани.

Най-голям брой от установените нарушения са свързани с неизползване на обезопасителни колани, каски за мотоциклетистите и обезопасителни системи за деца – 96 случая. Значителен е и броят на констатираните от контролните органи нарушения, свързани с неспазване на пътни знаци и на маркировка от водачите на МПС – 94. По време на акцията са установени и 23 случая на неправилно изпреварване от страна на водачи на МПС. Констатирани са 3 случая на неосигуряване предимство на пътно превозно средство от водачи на МПС,  2 – на неосигурено предимство на пешеходци, и по един случай – на неправилен превоз на пътници и на преминаване на МПС при забраняващ сигнал на светофарна уредба

По време на акцията са установени 7 случая на управление на МПС след употреба на алкохол, и 2 случая –  на управление на МПС под въздействието на наркотични вещества/ престъпление по чл. 343б, ал. 3 от Наказателния кодекс/.

За така констатираните от тях нарушения полицейските служители са съставили 191 акта за установяване на административно нарушение, и са наложили 403 глоби по фиш по Закона за движение по пътищата.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе