„Сребърна 2022” даде златно отличие на ученичка от СУ „Свети Седмочисленици“ и нейния проект „Жизнена среда в град Търговище“

На 3 и 4 юни в Силистра се проведе XXXI Международен екологичен форум „Сребърна 2022”. За пореден път събитието си постави за цел да изтъкне значимостта на екологичното равновесие за поддържане на биоразнообразието в природата, за здравето и благоденствието на хората. В него се изявиха индивидуални участници и екипи от общински и частни училища в България и Румъния.

Първо СУ „Свети Седмочисленици” бе представено от Мария Захариева, ученичка в XI в клас с профил „Природни науки”.

В два дни жури и публика преценяваха проектите в постерна сесия и презентационно представяне по определени критерии. Мария „отвя” конкуренцията и в двете фази на форума. Ясна, последователна, логична и лъчезарна, тя обясни концепцията си, проведените дейности и резултатите  от тях. Впечатли със задълбоченото и философско мислене и с авторството на логото на проекта. При връчване на голямата награда журито пожела на ученичката да намери последователи, които да продължат  направеното от нея. Класирането дава право на единадесетокласничката да получи парична награда от Националния фонд за даровити деца и ученици.

В работата си по проекта Мария бе консултирана от Маргарита Добрева  и Галина Гатева – учители по химия и по биология в Първо СУ.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе