Търговище – домакин на танцов фестивал през юни

Първи танцов фестивал за съвременни и характерни танци „Слънцето е в нас“ 2022 се провежда в Търговище. Организатор е Сдружение „ВЕГА АРТ ЦЕНТЪР“, а проектът се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“/ National Culture Fund, Bulgaria. Проявата има за цел популяризиране на танцовото изкуство, обогатяване културния афиш на гр. Търговище, предоставяне на методична помощ на любителски състави, танцьори и хореографи.

Конкурсната част на събитието вече се проведе през месеците февруари и март в онлайн формат, с цел спазване на въведените ограничителни мерки в творческите дейности с деца.

Професионално жури оцени изпълненията, които могат да бъдат проследени в You Tube канала на фестивала.

На 29 април 2022г. – Международен ден на танца бяха обявени резултатите от класирането на фейсбук страницата на Танцов фестивал „Слънцето е в нас“.

Предстоят заключителни събития, на които гр. Търговище ще бъде домакин през месец юни и са отворени за широката публика.

Гала концерт на лауреатите и Тържествено награждаване на Първи танцов фестивал „Слънцето е в нас“, ще се проведат на 18.06.2022г. от 17:30ч. в залата на Драматичен театър – Търговище. По информация от организаторите, всички ценители на танцовото изкуство могат да се насладят на изпълненията на отличените състави. Програмата предвижда провеждане на уъркшоп, консултации с изявени хореографи и творческа среща на гостуващите колективи.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе