Второкласници от СУ „Свети Седмочисленици“ представиха музикален театър

Още древните хора са вярвали, че наричанията (една особена последователност на думите) може да притежават чудодейна, магическа сила. Срещата с народните вярвания и забравените обичаи ни потапя в света на сакралното, за да покажем на децата си кое е добро и кое е зло.

С това вярване, ден преди да да завършат учебната година учениците от 2 клас представиха детският спектакъл „Първа жичка за водичка“. Участваха учениците от модул „Музикален театър“ при Първо СУ  „Св. Седмочисленици“- град Търговище с ръководител Йорданка Донева. Сценарият е озвучен с обработки на композитора Стефан Драгостинов. Изготвен е по адаптирани текстове от народното творчество и включва гатанки, скоропоговорки, обичая „Благовец“ и елементи от пролетните празници.

„С удовлетворение мога да споделя, че през учебната година репетициите протекоха много вълнуващо. Второкласниците откриха подходяща среда за развиване на своя талант и намериха нови приятели извън класната стая.” – сподели Йорданка Донева. –  „Радвам се, че учениците бяха мотивирани и отговорни. Успяха да покажат неподозирани творчески способности. Те се проявиха в различни насоки: музикални, театрални, хореографски” – допълни тя.

Ръководителят уточни, че чрез танци и активни речеви игри малките актьори са демонстрирали дисциплина, социални и комуникативни умения. Всяко дете избрало само своята роля, а участниците в спектакъла се научили да ценят своя труд и да се отнасят с уважение към груповите усилия на трупата. Донева каза още, че учениците по време на обучението учениците получили универсални познания за доброта, красота, хармония и Приятелство.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе