Днес Попово отбелязва своя празник

На 10 юни Попово отбелязва своя празник и 139-ата годишнина от обявяването си за град. Денят започна с празничен водосвет за добруването на Попово и неговите жители, който се състоя в храм „Св. Успение Богородично” и бе отслужен от ставрофорен иконом Валентин Лазаров.

В залата на Дом на културата „Димо Коларов” се състоя тържествената сесия, на която кметът на община Попово – д-р Людмил Веселинов, изнесе своето празнично слово. Със званието „Почетен гражданин на град Попово” тази година бе удостоен Хрисанд Хрисандов – известен български художник, роден в град Попово, за дългогодишната му творческа и преподавателска дейност, за заслуги в развитието на изобразителното изкуство и за цялостното му присъствие като личност и творец.

Званието „Почетен гражданин на град Попово – посмъртно” бе присъдено за Бойко Колев – за дългогодишната му обществено полезна дейност в града и общината, свързана с културната, социалната и обществена сфера и за чисто човешките му отношения и помощ към негови съграждани. Почетни знаци бяха връчени на д-р Диана Цонева – специалист „Ушно, носно, гърлени болести“, Заместник-управител на „МБАЛ-Попово“ ЕООД, за всеотдайната й работа в областта на здравеопазването и за приноса й в борбата срещу разпространението на Ковид-19. Почетни знаци бяха връчени и на Руска Попова от с. Гагово и Василка Петрова от с. Садина – за дългогодишната им работа в сферата на образованието и за приноса им в културния и обществен живот на техните села.

Ученици от трите гимназии в Попово бяха наградени с грамота за завоювани призови места в международни и национални олимпиади и конкурси. Изминалата година бе похвална и за нашите спортисти, като грамота и плакет бяха връчени на Веда Ниязиева – състезател на Спортен клуб по тенис на маса „Роса-1“ гр. Попово – Републикански вицешампион и състезател в Националния отбор на България по тенис на маса за кадетки до 15 години. Наградени бяха и отборите на ВК „Попово 09” – мъже – гр. Попово, завоювал Първо място в А Национална волейболна група на България, както и ФК „Черноломец 1919” – Попово – за спечеленото Второ място в Североизточна трета лига на България.

Днес Попово отбелязва своя празник На 10 юни Попово отбелязва своя празник и 139-ата годишнина от обявяването си за…

Posted by Община Попово on Friday, June 10, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе