52 проверки от РЗИ – Търговище през изминалата седмица

Инспекторите извършиха 52 проверки, 20 текущи, 15 по тютюнопушене, 10 по ЗУО и 7 по ОВП.

За периода 06.06.2022г.-12.06.2022г. са регистрирани: 11 остри респираторни заболявания и 16 остри заразни заболявания.

Обекти, дейности и стоки с обществено предназначение:

По систематичен здравен контрол са извършени общо 154 броя проверки на обекти с обществено предназначение и на продукти и стоки със значение за здравето на човека в т. число и заведения за хранене и развлечения и хранителни магазини на територията на област Търговище. От тях 64 проверки са по текущ контрол, 48 са проверките по чл.56 и 42 проверки са по чл.54 и чл.55 от Закона за здравето, които касаят забраната за пряка реклама на спиртни напитки и продажбата на алкохол на лица под 18 годишна възраст.

По време на осъществявания контрол за констатирани нарушения са направени 4 предписания:

  • 1 до ръководител на експлоатационен район Омуртаг за провеждане на проучване и установяване на причините за влошеното качество на питейната вода по микробиологични показатели в населени места от общ. Омуртаг;
  • 2 до отговорни лица от общ. Търговище, управители на магазини предлагащи козметични продукти, за спиране на реализацията на парфюмни води със забранена съставка;
  • 1 до ръководител експлоатационен район Антоново за предприемане на мерки и недопускане на подаване на питейна вода до крана на крайния потребител с остатъчен хлор в населени места от общ. Антоново.

Съставен е 1 акт на отговорно лице  за подаване на питейна вода до крана на крайния потребител с влошени микробиологични показатели в населени места от общ. Омуртаг.

Регистрация, контрол на лечебни заведения за болнична медицинска помощ и извънболнична медицинска помощ,  проверки по жалби във връзка с медицинското обслужване и медико – статистическа информация:

1.Изготвяне на списъци и организация във връзка със записване на ден и час на желаещите за ваксиниране лица .

2.Изготвяне на ежеседмична информация за изразходваните количества от предходната седмица, заявка за следващатa седмица от лекарствените продукти Veklury INN- Remdesivir,  две моноклонални антитела Casirivimab и Imdevimab, и Regkirona за лечение на пациенти с КОВИД 19.

  1. Ежеседмично изпращане на информация до пресцентъра на МЗ и областна администрация относно работното време на ваксинационните пунктове през почивните дни.
  2. Ежеседмично изпращане до главния секретар на МЗ справка в табличен вид относно преминали и хоспитализирани украински граждани.
  3. Извършена проверка на аптека.
  4. Извършени проверки в обект за неконвенционална медицина – 1 брой.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе