Двама пожарникари от Антоново спасиха възрастно семейство, останало отвъд придошлата река край село Голямо Доляне

Екип от двама служители на РСПБЗН-Антоново са помогнали на възрастно семейство от с. Свирчово в община Антоново, които не са успели да преминат придошла вследствие продължителните валежи местна река и е имало риск да останат цяла нощ на открито в  гориста местност, съобщават от пожарната.

През деня мъжът и жената са отишли в района на с. Голямо Доляне, пресичайки минаваща в близост река. Но в резултат на падналите  обилни валежи реката е придошла, и впоследствие те не могли да я преминат, за да се върнат обратно в селото си, а и станало тъмно. Сигнал за необходимост от съдействие е бил получен в 00,02 ч на тел. 112 на 13.06.2022 г.

Своевременно към мястото са потеглили двама служители на РСПБЗН-Антоново със специализиран лек автомобил “Лада Нива“ с висока проходимост. Достъпът до района е силно затруднен поради факта, че теренът е много трудно проходим и е невъзможно дотам да се стигне с обикновен противопожарен автомобил.

Пожарникарите са оставили специализирания автомобил на около километър от местонахождението на семейството, тъй като релефът на местността повече не е позволявал придвижването му, и са стигнали пеш до хората. Намерили са двамата възрастни граждани измокрени и изморени, но в добро здравословно състояние.

Те своевременно са били откарани от пожарникарите у дома си в с. Свирчово. Активно съдействие при спасителната акция е оказал и кметският наместник на селото.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе